Programmaboekje Triathlon Apeldoorn 2014

Klik hier voor downloaden programmaboekje

Gratis triathlontraining voor de jeugd!

Op 20 en 27 augustus organiseert triathlontrainingen voor de jeugd. De trainingen zijn gratis, maar je moet wel inschreven zijn en je aanmelden via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook je vriend of vriendin is van harte welkom op de trainingen, mits ze ook inschrijven.
Het programma ziet er als volgt uit (wijzigingen voorbehouden):

 1. 20 augustus zwem- en fietstraining
 2. 27 augustus zwem- en looptraining

Plaats: Boschbad Apeldoorn, achteringang aan de J.C. Wilslaan (150 mtr na ingang Apenheul).
Tijd: 18.30-ca 20.00 uur (18.15 uur aanwezig bij de achteringang)

Wat moet je meenemen:

 1. Zwemkleding (zo mogelijk ook een zwembrilletje)
 2. Afhankelijk van de datum/programma:
      a. fiets (Schoolfiets, ATB of racefiets, mits verkeersveilig) en helm.
      b. Loopkleding en schoenen

Tot ziens op de trainingen en vergeet je niet aan te melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vanaf 1 maart 2014 kan je weer inschrijven voor de 29ste Triathlon Apeldoorn op 06 september 2014. Nieuw voor dit jaar is deelname aan het Jeugd- en Junioren circuit van de NTB. Deelname aan dit circuit is voor ieder meisje of jongen mogelijk. Dus je hoeft geen lid te zijn van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB).

Voor 2014 ziet het programma er als volgt uit:

 • Mini-kort triathlon
 • Mini-lang/Zestiende triathlon. Jongeren en volwassenen zitten in dezelfde serie echter wel gescheiden zwembanen. De Mini-lang maakt deel uit van het Jeugd circuit.
 • Sprint triathlon. De Sprinttriathlon maakt deel uit van het Junioren circuit
 • Kwart triathlon
 • Achtste triathlon 1e
 • Achtste Triathlon 2e
 • Trio triathlon

Meer informatie over de verschillende series en inschrijven: zie tabblad “Afstanden en inschrijven”.

Een goede voorbereiding en tot ziens bij de Triathlon Apeldoorn!

Een compilatie van de Apeldoorn Triathlon 2013 - Zaterdag 7 september

Zaterdag 7 september vond de 28ste Triathlon Apeldoorn plaats in het Boschbad.

Wat is het toch leuk om jong en oud de mogelijkheid te kunnen geven een sportieve uitdaging aan te gaan! We mochten weer veel positieve reacties en complimenten in ontvangst nemen.

Martijn Paalman prolongeerde zijn titel als snelste heer op de kwart afstand in een tijd van 2:01:21 en zijn titel als beste Apeldoorner.  De snelste dame op de kwart was Bernadette Lohmann in een tijd van 2:25:24 en was met afstand de snelste. De wisseltrofee voor beste Apeldoornse ging dit jaar naar Anita Amptmeijer-Klomps.

Bijzonder aan deze editie was o.a. de prijsuitreiking aan de kinderen door Hilly Panjer, Apeldoornse triathlete die zich recent heeft gekwalificeerd voor de wereldkampioenschappen Ironman 2013 op Hawaï. Wij wensen Hilly nogmaals heel veel succes! Het WK vindt plaats op zaterdag 12 oktober.

Voor 650 deelnemers is weer alles uit de kast getrokken om de wedstrijddag zo soepel mogelijk te laten verlopen. Meer dan 100 vrijwilligers zijn twee dagen bezig met opbouwen en afbreken van het parkoers. Ruim 330 dranghekken, 50 bouwhekken, 500 meter fietsenrek, 1000 meter afzetlint, 200 meter loopmatten, 50 borden bewegwijzering en 140 pilonnen moeten precies zo staan dat zowel de sporter, de organisatie, de bezoeker en het overige verkeer ermee geholpen is.

Reacties op Twitter (#TriApeldoorn), via e-mail en tijdens de wedstrijd van deelnemers, publiek en de Nederlandse Triathlon Bond lieten Stichting Triathlon Apeldoorn, Vrienden van Duchenne en alle vrijwilligers weer glunderen van trots! Dank daarvoor en nogmaals: We maken zo’n wedstrijddag samen!

De datum voor volgend jaar is al bekend: Zaterdag 6 september 2014. De series zitten snel vol dus houd onze website in de gaten of volg ons via Twitter: #TriApeldoorn.

Jubileum Feest

Runnersworld

Bakkerij Bart
BMMVerhuur

Familie pretpark Koningin Juliana toren Apeldoorn

Sanders Puzzelboeken

Schaufeli"

Veldwijk

bv Otten AGF

IJskaffee de kei